Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare subventii APIA

O PFA cu activitate cultivarea cerealelor, care aprimit in anul 2010 fonduri nerabursabile prin masura 112 si incaseaza subventii APIA. Stabilirea impozitului se face in sistem real, aceste fonduri si subventii sunt sau nu impozabile? Eu am scazut cheltuielile din ele si am platit impozit pe venit.
Adaugata in   Codul fiscal Agricultura

1 raspuns


la 19 Mar. 2013
Conform normelor de aplicare ale art.42 din Codul fiscal, in categoria veniturilor neimpozabile se cuprind si formele de sprijin acordate din bugetul de stat si din fonduri externe nerambursabile in conformitate cu legislatia interna si reglementarile europene de exemplu: - ajutoarele de stat acordate producatorilor agricoli, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr.14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, incepand cu anul 2010, potrivit actelor normative de aprobare a respectivelor ajutoare de stat. - sprijinul acordat producatorilor agricoli sub forma schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare potrivit Ordonantei de urgenta nr.125/2006 pentru aprobarea schemelor de plati directe si plati nationale directe complementare, care se acorda in agricultura incepand cu anul 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 139/2007, cu modificarile ulterioare si pentru modificarea art. 2 din Legea nr.36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura si actelor normative date in aplicarea acesteia; - sprijinul nerambursabil acordat potrivit Programului National pentru Dezvoltare Rurala prin Axa 1 Imbunatatirea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier prin Masurile 112 - Instalarea tinerilor fermieri si 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x