Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit specific si impozit profit

.Societate cu cifra de afaceri la 31.12.2016 225.500 euro ; capital social 70.260 lei Activitate "Comert cu amanuntul si Restaurant.( 16 salariati ).Pentru "act, de RESTAURANT " a declarat si platit impozit specific iar pt. COMERT cu amanuntul a declarat si platit impozit pe PROFIT ....De la 01.07.2017 plateste ca si pana acum impozit specific pentru RESTAURANT si IMPOZIT profit pt. act. de comert ? sau trece (indiferent de capitalul social ) la plata impozitului pe venituri de 1 %si va trebui sa notifice iarasi prin decl 010 .. ?
sau intrebare la obiect : pentru impozit micro mai este necesara conditia CAPITAL SOCIAL mai mic de 45.000 lei ?

1 raspuns


la 03 Aug. 2017
Societate care are cifra de afaceri din anul precedent peste plafonul legal sau are un capital social de 45000 lei se inregistreaza ca platitor impozit profit si specific daca se incadreaza in categoriile de activitati prevazute in codul fiscal. Daca societatea nu mai indeplineste conditia de capital social si plafon, trebuie sa se inregistreze ca microintreprindere, trecerea fiind efectuata prin modificarea vectorului fiscal 010.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x