Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe venitul microintreprinderilor

Buna ziua,

Revenind la un suiect mai vechi, va prezentam urmatoarele: Societatea a realizat in anul 2015 EXCLUSIV venituri din prestare servicii DIRIGENTIE SANTIER, incluse in codul CAEN 7112 "Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea", activitate pentru care societatea este autorizata. Marimea cifrei de afaceri realizata este cea specifica microintreprinderii, asa cum aceasta a fost definita.
Majoritatea consultantilor fiscali la care am apelat pentru a stabili cum impozitam aceasta activitate au mers pe impozit pe profit.
Sunt si unele pareri contrare, care sustin ca activitate de dirigentie santier, chiar daca este inclusa intr-un cod CAEN de consultanta, are toate sansele ca, la un control fiscal, sa fie reconsiderata ca fiind o simpla prestare de serviciu, iar nu o activitate de consultanta, in sensul Codului fiscal. Incertitudinile noastre in aprecierea corecta a acestei spete sunt amplificate si de precizarile din Normele de aplicare a Codului fiscal 2016, in care la Titlul III, Sectiunea I, alin. (2) se precizeaza:
" INCADRAREA IN CATEGORIA VENITURI DIN CONSULTANTA SI MANAGEMENT SE EFECTUEAZA PRIN ANALIZA CONTRACTELOR SI A ALTOR DOCUMENTE CARE JUSTIFICA NATURA VENITURILOR".
Intrucat dorim sa rezolvam orice problema a societatii cu multa corectitudine si sa fim in perfecta legalitate, dorim inca un punct de vedere in aceasta speta de la specialistii dumneavoastra, pe a caror expertiza ne-am bazat intotdeauna.

Va multumesc.

1 raspuns


la 08 Mar. 2016
In cazul prezentat, opinia mea este ca serviciile de dirigintie de santier sunt incadrate in categoria celor de consultanta si management, avand cod caen apropiat respectiv 7112- 7120, care daca reprezinta 100% din cifra de afaceri derulata, va incadrati in categoria platitorilor de impozit pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x