Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe profit sau microintreprindere?

Am o societate cu cifra de afacere sub 65000 euro, fara salariati, cu cod CAEN 7320 ( prospectarea pietii), inregistrata ca platitoare de impozit pe profit. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac acum conform noii legi: trec la impozit pe profit sau impozit microintreprindere?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 18 Feb. 2013
Buna seara, Codul fiscal a fost modificat prin OG nr. 8/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013. Toate firmele care realizeaza venituri sub 65.000 de euro, indiferent de numarul de salariati, trebuie sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand de la 1 februarie 2013, chiar daca pana acum ele erau platitoare de impozit pe profit. Incepand cu 1 februarie, nicio societate privata cu venituri sub plafonul amintit sau nou-infiintata nu mai poate plati 16% impozit pe profit, ci este obligata sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor, care presupune plata unui impozit de 3% pe veniturile realizate. Plafonul de 65.000 de euro se calculeaza din insumarea veniturilor din orice sursa din care se scad: • veniturile aferente costurilor stocurilor produse; • veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie; • veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; • veniturile din subventii de exploatare; • veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; • veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil; • veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar. In 2012, cursul din 31 decembrie a fost de 4,4287 lei/euro.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x