Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

II.Obiectele de inventar

Buna ziua
La 8.11.2012 am radiat I.I. pe care am deschis-o doar in iulie 2012, cod CAEN 4711. Am depus la Finante doar declaratia 070 , declaratia 220 nu am depus-o inca. Ce fac cu obiectele de inventar? Pentru ca ele au fost trecute pe cheltuieli in registru de incasari si plati la achizitionare. Si eu acum le am pe stoc trecute pe registrul inventar. Trebuie sa mi le facturez mie si sa tai chitanta de incasare ? Marfa mi-am facturat-o mie deoarece nu mi s-a spus ca trebuie sa o bat pe casa de marcat si am predat memoria fiscala. Pot sa depun declaratia 220 si acum sau trebuie sa astept pana in mai?
Multumesc mult.
Adaugata in   Codul fiscal

4 raspunsuri


la 22 Feb. 2013
Buna ziua, Parerea mea este ca atunci cand se lichideaza intreprinderea individuala toate obiectele de inventar revin persoanei fizice si nu se considera venituri. Persoanele fizice care au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere la sfarsitul anului fiscal au obligatia depunerii Declaratiei 220. Obligatia este reglementata prin art. 61 alin. (2) Cod Fiscal si prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.333/2007. Pana pe data de 15 ianuarie, trebuie depusa la Fisc “Declaratia privind venitul estimat/norma de venit, formular 220″ . Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit si care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro, incepand cu anul fiscal urmator, au obligatia determinarii venitului net anual in sistem real. Aceasta categorie de contribuabili are obligatia sa completeze corespunzator si sa depuna formularul 220 „Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” pana la data de 31 ianuarie inclusiv. Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Nationala a Romaniei, la sfarsitul anului fiscal. Temei Legal: art. 49 alin. (9) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Daca va referiti la Declaratia 200, aceasta trebuie depusa pana la data de 25 mai, asa ca nu vad nici o problema in a o depune acum, daca o accepta cei de la Administratia Financiara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Feb. 2013
In cazul incetarii definitive a activitatii, sumele obtinute din valorificarea bunurilor din patrimoniu afacerii, inscrise in registrul inventar cum ar fi: mijloace fixe, obiecte de inventar, stocurile de materii prime, materiale si marfuri ramase nevalorificate sunt incluse in venitul brut. In cazul in care bunurile din patrimoniu afacerii trec in patrimoniul personal al persoanei fizice, din punct de vedere fiscal se considera o instrainare, iar contravaloare acestora trecandu-se pe venituri In momentul radierii, in termen de 15 zile trebuia sa depuneti D220 cu activitatea desfasurata din iulie 2012 pana in momentul radierii. O sa aveti obligatia depunerii D200 pentru 2012 pana in 25 mai 2013 (puteti depune D200 si mai repede de termen) Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Feb. 2013
Multumesc din suflet pentru ajutor. Pot sa va mai intreb daca trebuie sa facturez catre mine persoana fizica aceste obiecte de inventar? Cum le scad din gestiune?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Feb. 2013
Puteti sa facturati de pe PFA pe PF, dar puteti si sa nu facturati. In normele metodologice privind Codul fiscal la pct 36, se specifica ca, obiectele de inventar ramase nevalorificate se trec pe venituri. Evaluarea acestora se face la preturile practicate pe piata. Eu as opta pentru facturarea lor. Obiectele de inventar vandute/instrainate se scad din gestiune trecand contravaloarea lor in coloana de iesiri din Registrul inventar. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x