Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura Italia

Care este regimul fiscal in ceea ce priveste TVA pentru urmatoarea situatie: o societate persoana impozabila romanesca inregistrata in scop de TVA in Romania presteaza servicii pe teritoriul Romaniei (punere in functiune a masinilor unelte) pentru o persoana juridica (furnizorul de utilaje) inregistrata in scop de TVA din Italia (cod valid de TVA).

Intrebarile sunt:
- factura pentru serviciul prestat, va fi intocmita catre persoana impozabila din Italia cu TVA 24%, mergand pe regula generala conform Titlui II TVA din Codul fiscal sau
- Factura va fi intocmita fara TVA catre persoana impozabila din Italia, specificandu-se pe factura baza legala, respective scutit conform art. 133 pct. 2 din Codul Fiscal.

P S . Intre cele doua societatii exista un contract de prestari servicii, prestatorul fiind societatea romaneasca beneficiar societatea italiana, durata prestarii serviciilor de montaj executate in Romania de firma italiana (prin firma romaneasaca ca agent ) nu depaseste 6 luni de zile.
Adaugata in   Codul fiscal TVA

1 raspuns


la 17 Aug. 2012
In opinia mea se aplica regula stabilita de art 133 (2)- facturati fara tva
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x