Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura externa de servicii

Buna ziua,

Conform modificarii din 01.02.2013 a Codului Fiscal, articolul 115, alineatul 1- Veniturile impozabile obtinute din Romania, indiferent daca veniturile sunt primite in Romania sau in strainatate, sunt: punctul k: veniturile din servicii prestate in Romania si in afara Romaniei, exclusiv transportul international si prestarile de servicii accesorii acestui transport.

In cadrul companiei la care lucrez s-a primit o factura de servicii de la o firma din Germania. Va rog sa ma ajutati cu inregistrarea acestei facturi, in sensul ca o consider ca si pana acum factura de cheltuiala si, astfel, fac inregistrarea pe contul de cheltuieli? Sau, o tratez ca pe o factura de venituri si aplic 16% impozit in caz de nerezidenti?
Consider ca ar trebui sa merg in continuare cu tratarea ei ca o factura de cheltuiala, diferenta fiind sa solicit de la firma din strainatate certificat de atestare fiscala, precum si sa verific acordurile existente intre tari cu privire la dubla impozitare.

Va multumesc si va doresc o zi buna,
Anca Cociuba
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 06 Mar. 2013
Buna ziua, Daca firma din Germania a trimis factura pentru serviciile prestate de ei pentru firma din Romania, parerea mea este ca trebuie sa o tratati ca pe o cheltuiala si sa faceti asa cum ati spus. Dumneavoastra platiti contravaloarea serviciilor prestate de firma din Germania.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x