Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Evidenta contabila

Care este cadru legal pentru conducerea evidentei contabile si pentru obtinerea semnaturii electronice, trebuie sa fi angajat?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 20 Aug. 2012
Avand in vedere prevederile Legii contabilitatii, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR. Daca in exercitiul financiar precedent societatea a inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, atunci contabilitatea poate fi organizata si condusa si de catre persoane fizice care au studii economice superioare. Acestea pot fi angajate pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului Civil. Obtineti un certificat calificat de semnatura electronica conform Legii 455/2001 de la unul din furnizorii acreditati. Cu un singur certificat digital calificat puteti depune declaratii electronice pentru un numar nelimitat de firme. Etapele pe scurt: 1. Listati, semnati si stampilati cererea de utilizare a serviciului de depunere electronica formularul 150. 2. Imputernicirea de la contribuabil: in situatia in care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat, se prezinta documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil. Daca exista calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, se prezinta documentul, in original si copie, care atesta aceasta calitate acest document poate fi Hotarârea Adunarii Generale a Actionarilor sau Statutul societatii comerciale; 3. Prezentati documentele la orice unitate fiscala imputernicirea, actul de identitate, formularul 150. 4. Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului se face de regula prin e-mail, pe adresa comunicata in formularul 150, in termen de 4-7 zile lucratoare de la depunerea documentatiei la organul fiscal, neprimirea acesteia de catre contribuabil nu reprezinta un obstacol procedural, tehnic sau de alta natura, pentru depunerea declaratiilor. Dupa acest termen puteti incerca sa utilizati serviciul de depunere declaratii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x