Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dubla impozitare

Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti cum se procedeaza cu impozitul daca o persoana, cetatean roman, are un venit - cu carte munca - la o institutie de stat din Romania si urmeaza sa mai aiba un contract de colaborare cu o firma din Germania (ca liber profesionist / freelancer) - unde si cum se impoziteaza acest al doilea venit? Parca exista o conventie privind dubla impozitare? Unde se pot cere lamuriri in Romania, la ce institutie?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
O zi buna,
Ioana V.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 05 Iul. 2013
Pentru a evita dubla impunere, trebuie sa solicitati la administratia de care apartineti (din Romania), certificatul de rezidenta fiscala. In baza acestuia, veniturile realizate in Germania vor fi impozitate de statul respectiv, prin retinere la sursa. Ulterior, angajatorul german urmeaza sa va puna la dispozitie documentul eliberat de autoritatile fiscale germane din care sa rezulte impozitul retinut si virat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Iul. 2013
Va multumesc frumos pentru raspuns. Totusi, daca contractul incheiat nu prevede retinerea banilor pt impozit la sursa (in Germania), cum se procedeaza in Romania, care e in aceasta situatie modalitatea de impozitare (tinand in continuare cont ca exista si un venit de la o institutie de stat in Romania unde se retine impozit si unde locuieste persoana respectiva) ? Va multumesc anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x