Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Drept de autor

Buna seara.

Daca inchei cu o companiei contract de drept de autor, care sunt contributiile obligatorii pentru persoana care realizeaza venitul, in cazul de fata eu? Am inteles ca exista doua variante de plata a impozitului. Modalitatea de plata ar trebui sa apara in contract sau nu? Cum se procedeaza cu CASS?

Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

4 raspunsuri


la 06 Feb. 2012
Optiunea privind impozitarea venitului o cuprindeti in contract puteti alege 16% impozit final, sau 10% plata anticipata In cazul in care aveti incheiat si un contract de munca, pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala nu datorati cota de 5,5% la asigurarile de sanatate.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2012
Multumesc pentru raspuns. Si in cazul in care in contract nu a fost cuprinsa o astfel de optiune? Respectiv in contractul meu este trecut ceva de genul "Se vor retine la sursa de catre platitor toate acele sume ce reprezinta contributii, taxe, impzite etc., cu titlu obligatoriu, conform legii". Personal, consider ca o astfel de fraza este interpretabila si in prezent am avut parte de ceva suprize. Se poate modifca aceasta parte prin act aditional, astfel incat sa fie introdusa clar modalitatea de plata a impozitului si ce inseamna acele sume ce se retin?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2012
puteri incheia act aditional la contract.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Feb. 2012
Si daca cel care imi face plata refuza acest act aditional? Ei merg pe varianta 10% ei si 6% eu, iar acest detaliu l-am aflat recent. Se poate face acest lucru fara sa apara mentionat in contract? In plus, nu stiu ce declaratii ar trebui depuse, pana cand si asa mai departe.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x