Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

descarcare gestiune de marfa doua ori intr-o luna

buna ziua,
am preluat o firma la care din greseala anul trecut in luna octombrie s-a descarcat gestiune de marfuri de doua ori, avand in vedre ca sau predat doua bilanturi cum se poate regla aceasta greseala, mentionez ca in momentul preluari sa facut inventar si cu mici expectii suma descarcata de doua ori sa gasit plus in gestiune intrebarea mea este: cum procedez fac o nota contabila de storno din 607 cu suma descarcata de doua ori si maresc stocul de marfa sau cum trebuie sa procedez administratorul firmei nu contesta plusul de marfa si doreste sa se regleze gestiunea este vorba de un depozit engross.
va multumesc pentru ajutor

3 raspunsuri


la 22 Aug. 2015
Faptul ca descarcarea de gestiune a fost facuta de doua ori, este o eroare contabila care va fi tratata ca atare in momentul constatarii. Modificarea se face in luna constatarii in baza unei note contabile pe contul 1174 si contul de cheltuiala utilizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Aug. 2015
va multumesc pentru raspuns daca am inteles bine inregistarea va fi 371=1174 dar intrebarea mea acum este cum inchid contul 1174 prin ce cont? marturisesc ca nu am mai lucrat cu contul 1174 pana acum. va multumesc pentru ajutor
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Aug. 2015
Din punct de vedere fiscal, soldul debitor al contului 1174 reprezinta pierderea nerecuperata, iar soldul creditor profitul nerepartizat, din erori aferente unui an anterior celui in care se efectueaza corectarea. Contul 1174 se utilizeaza in aceleasi conditii ca cele din clasa 6 si 7, dar nu are loc o inchidere ci contul 1174 ramane cu un sold ce reprezinta rezultatul contabil al corectarii erorilor de natura contabila. Corectia trebuie mentionata in notele explicative la bilantul anului respectiv si in balata de final de perioada.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x