Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitatea cheltuielilor de deplasare (transport si cazare)

Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul societatilor comerciale, cheltuielile cu cazarea si transportul in cazul deplasarilor in tara sunt integral deductibile la impozitul pe profit sau au deductibilitate limitata la 30 lei/zi , respectiv contravaloarea a 7,5 l /100 km conform HG 1860/2006.
Privind diurna, este cunoscut ca deductibilitatea este limitata la de 2,5 ori diurna pentru bugetari stabilita prin aceeasi HG.

1 raspuns


la 07 Feb. 2013
Buna seara, Limita deductibilitatii la cazare si transport se stabileste in Contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, in Regulamentul intern al unitatii sau in Manualul de politici contabile. Daca salariatul prezinta documentele justificative pentru cazare si transport atunci i se va deconta integral contravaloarea acestora. Limitele de care amintiti sunt aplicabile la institutiile bugetare. La cazare, de exemplu, se deconteaza doar 30 lei/noapte in conditiile in care nu se foloseste o unitate hoteliera de maxim 3 stele.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x