Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitatea cheltuieli spatiu care face obiectul unui contract de comodat

O persoana fizica autorizata functioneaza intr-un imobil care face obiectul unui contract de comodat pe o perioada de un an, intre aceasta si proprietarul imobilului persoana fizica.Contractul prevede in mod expres faptul ca benefeciarului ii revine obligatia de plata a utilitatilor aferente spatiului folosit si dreptul de inregistrare a amortizarii investitiei facute in spatiul respectiv, pe perioada contractuala.
As vrea sa stiu daca aceste cheltuieli (cu utilitatile si amortizarea) sunt deductibile si in baza caror articole de lege.
Daca ar avea un contract de inchiriere in aceleasi contitii s-ar modifica deductibilitatea acestor cheltuieli?

1 raspuns


la 03 Apr. 2014
Cheltuielile legate de utilitati se fac proportional cu numarul de camere pe care le folositi in scopul desfasurarii activitatii. Daca apartamentul are 2 camere si folositi 1 camera pentru PFA (specificat in contract) atunci veti deduce 1/2 din costurile cu utilitatile. Sunt deductibile cheltuielile de intretinere si functionare, cum ar fi cele aferente pentru energie, apa, canal, salubrizare, telefon, internet, igienizare si zugraviri curente etc. Nu sunt deductibile cheltuielile care au ca efect modernizarea spatiului luat in comodat . In cazul in care facturile nu sunt emise pe societate, acestea fiind emise pe numele proprietarului nu puteti deduce TVA-ul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x