Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli sediu social pfa in procent de 100%?

Un pfa poate sa isi deduca cheltuielile cu gazul, curentul, apa in procent de 100%? Pfa ul are sediu social in apartamentul pf.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 04 Mar. 2014
Cheltuielile legate de utilitati se fac proportional cu numarul de camere pe care le folositi in scopul desfasurarii activitatii. Daca apartamentul are 2 camere si folositi 1 camera pentru PFA (specificat in contract) atunci veti deduce 1/2 din costurile cu utilitatile. Conform art. 43 lit.i) din Ordinul 1040/ 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cheltuielile efectuate pentru activitatea independenta, cat si in scopul personal al contribuabilului sau asociatilor, sunt deductibile numai pentru partea de cheltuiala care este aferenta activitatii independente."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x