Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont de cheltuieli sociat unic

Pot face decont de cheltuieli pentru decontarea bonurilor de benzina pe numele asociatului unic chiar daca nu este si salariat al societatii respective? (are contract de comodat intre el (pers fizica si firma pt masina)

3 raspunsuri


la 22 Aug. 2014
Daca asociatul unic are si atributia de administrator, acesta are drepturi si obligatii conform actului constitutiv si al statutului societatii. Acestea pot fi sustinute si de atributiile acestuia in firma, iar decontarea poate fi facuta pe baza documentelor justificative. Simplul fapt ca are contract de comodat cu societatea nu atesta utilizarea autovehiculului in intreresul economic al societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Aug. 2014
Da, are si calitatea de administrator. Referitor la raspunsul dvs ,,Simplul fapt ca are contract de comodat cu societatea nu atesta utilizarea autovehiculului in intreresul economic al societatii'', voi deconta 50%, voi face decont de cheltuilei pe numele lui si pe toate facturile de marfa vor apare nr masinii si numele lui, pentru siguranta fac si foi de parcurs. Nu sunt suficiente, le-ar putea scoate cineva de la TVA?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Aug. 2014
Daca activitatea actionarului/administratorului cu autovehicululeste in tnteresul societatii, atunci si cheltuielile se vor efectua conform prevederilor Codului fiscal
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x