Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contracte civile de prestari servicii

La o asociatie de proprietari se mai pot incheia conventii civile? Mentionez ca este vorba de 2 persoane,pensionate la limita de varsta,care presteaza activitate de administrator si intretinere si curatenie,program 2 ore zilnic.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 24 Oct. 2013
Asociatia de proprietari poate angaja un administrator pe baza unui contract individual de munca. Modelul de contract de munca( conform Ordinului nr.1616/2011) il gasiti pe site-ul ITM. Angajarea o face presedintele asociatiei. Pentru conventiile civile societatea trebuie sa retina la sursa: 1. impozit venit = 10% sau 16% in functie de clauzele contractuale. 2. CAS pensii= 10,5% 3. somaj = 0,5% Exceptie pensionarii, vezi O.U.G. nr. 82/2010 . CASS sanatate- trebuie achitat de persoanele beneficiare de venit = 5,5 % . Va recomand sa incheiati contracte de munca cu timp partial (2 ore) atat pentru administrator cat si pentru femeie de servici. Ambii fiind pensionari asociatia nu va retine si nu va achita contributia de somaj.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x