Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Conditii de infiintare SRL-Debutant

Buna ziua,

Pentru infiintarea unui SRL-Debutant este nevoie ca unul dintre asociati, ori asociatul unic sa nu depaseasca varsta de 35 de ani, ori s-a abrogat aceasta prevedere si poate infiinta oricine doreste o astfel de forma juridica. Cat inseamna cheltuielile de infiintare si care sunt procedurile?

Multumesc.
Andrea

1 raspuns


la 09 Iun. 2014
Pentru infiintarea unui SRL-D, conditia este similara cu infiintarea oricarui SRL doar ca asociatul trebuie sa fie debutant, nemaiavand conditia de varsta. Costurile sau taxele pentru infiintarea unui SRL-D sunt zero. Totusi se percepe un timbru fiscal de 4 lei, pentru dosarul depus la Registrul Comertului. Actele necesare infiintarii unui SRL-D sunt: contract de comodat pentru sediul social (daca sediul social va fi la bloc, va fi necesara obtinerea acordului vecinilor), actul constitutiv, rezervarea de nume, chitanta care atesta depunerea capitalului social (minimum 200 de lei) si o serie de formulare ale Registrului Comertuluie care pot fi completate pe loc. Procedurile sunt: la ONRC se va rezerva numele firmei, care se face pe loc; se face dosarul ce contine contractul de comodat si copie act de proprietate, actul constitutiv (cu cel mult 5 grupe CAEN), chitanta de depunere capital social, formularele primite de la biroul de informatii; se da termen pentru sedinta de infiintare a firmei; ridicarea Certificatului de inregistrare si a documentelor de infiintare; cumparare stampila; in termen de 10 zile de infiintare trebuie instiintata Agenţia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri printr-un email catre Oficiul teritorial de care aparţine firma (trebuie sa contina o copie dupa CI, copie CUI si o notificare scrisa, de instiintare, semnata si stampilata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x