Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Compensare

Am o suma de 13000 lei la luna curenta, adica mai mica de 30 zile, si debitor si creditor, pot sa o compensez prin formulare tipizate ORDIN DE COMPENSARE sau trebuie sa se faca compensarea prin SERVICIUL DE COMPENSARE DIN CADRUL INSTITUTULUI DE MANAGEMENT SI INFORMATICA?
Oricum nu am facut niciodata compensare prin acest serviciu.

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal Compensare

2 raspunsuri


la 17 Sep. 2012
Avand in vedere Art. 2 alin.(1) din NORMELE METODOLOGICE de aplicare a HG nr. 685/1999 privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor din economie, contribuabilii, persoane juridice, sunt obligaţi să se conecteze prin INTERNET sau să folosească suportul magnetic (dischete) pentru a transmite în baza de date a Institutului de Management şi Informatică datele privind plăţile restante mai vechi de 30 de zile, cu o valoare mai mare de 100 milioane lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Sep. 2012
HG 685/1999 (1)Începând cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare în afara celor prevăzute în regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotărâre. (2)De la aceeaşi dată, pentru facturi cu valori mai mari de 100 milioane lei, compensarea datoriilor neplătite la termenele scadente se va realiza numai în conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin prezenta hotărâre, iar pentru suma reprezentând contravaloarea facturilor mai mici de 100 milioane lei, inclusiv compensarea reciprocă între contribuabili, persoane juridice, se poate efectua şi în afara cadrului instituţional creat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza aceloraşi formulare. In concluzie cf HG 685/1999,compensarile,pentru facturile mai mari de 10.000 lei se vor efectua prin IMI numai in cazul in care de la data scadentei au trecut 30 de zile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x