Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli deplasare colaboratori

Intr-o societate care nu are angajati cu CIM dar care are colaboratori persoane fizice platite cu contract de drepturi de autor(scriu articole pe site)care se deplaseaza in interesul societatii la diverse evenimente in tara si in afara tarii pentru a transmite informatii de la locul evenimentului,aceste cheltuieli le putem incadra ca si deductibile fiscal?
De asemeni cheltuiala cu biletul de avion al unui speaker invitat pentru a participa la un eveniment organizat de societate este deductibila?

multumesc anticipat
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 11 Oct. 2012
Aveti in vedere prevederile HG 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificarile si completarile ulterioare. - Delegarea sau detasarea salariatilor se dispune in scris de catre conducerea unitatii. Pentru fiecare deplasare, persoana care urmeaza a efectua deplasarea intocmeste un ordin de deplasare in strainatate. Acesta este documentul justificativ pentru decontarea de catre titularul de avans a cheltuielilor efectuate si pentru stabilirea eventualelor sume de primit/de restituit de catre acesta. Conform prevederilor art. 44 alin. 2 din Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare: Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabila si art. 46 alin. 4 din Codul muncii cu modificarile si completarile ulterioare: Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil. Cuantumul diurnei se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate, fara ca nivelul acesteia sa poata fi mai mic decat cel stabilit prin actele normative. Suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare este deductibila in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice conform dispozitiilor art. 21 alin. 3 lit. b din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Consultati si HG 1860/2006 cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 118/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Oct. 2012
Ma scuzati dar cred ca este o confuzie,nu este vorba despre cheltuieli de deplasare ale salariatilor incadrati cu contract de munca ci despre colaboratori.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Oct. 2012
avand in vedere ca sunt colaboratori cu contracte pe drepturi de autori se aplica aceleasi prevederi
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x