Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli deductibile PFI

Buna seara, ce inseamna ca o persoana fizica independenta nu isi poate deduce cheltuielile cu achizitionarea de bunuri sau drepturi inregistrate in Registrul inventar? De exemplu, un laptop (sau alt bun) care ii este necesar desfasurarii activitatii nu il poate trece pe cheltuieli ca este trecut in registrul inventar?
2. Daca in contractul de comodat nu a fost mentionat cum se suporta cheltuielile cu utilitatile, nu se pot deduce chelt respective?
Va multumesc.

1 raspuns


la 05 Aug. 2013
1. Avand in vedere prevederile Ordinului nr. 1040/ 2004, registrul-inventar serveste ca document de inregistrare a bunurilor achizitionate sau realizate, pe baza documentelor justificative. In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiunilor, de la inceputul activitatii pana la data incetarii acesteia. In coloana 2 se inscrie denumirea bunurilor. In coloana 3 se inscrie numarul de inventar al bunurilor. In coloana 4 se trece data (ziua, luna, anul) la care se face inregistrarea bunurilor. In coloana 5 se inscriu felul si numarul documentului pe baza caruia se face inregistrarea bunurilor. In coloana 6 se inscrie valoarea de achizitie sau valoarea bunurilor ramasa de recuperat. In coloana 7 se inscrie data (ziua, luna, anul) la care iese din gestiune bunul respectiv. In coloana 8 se inscrie valoarea inclusa pe cheltuieli pana la data iesirii. In coloana 9 se inscrie valoarea de iesire (de vanzare) a bunului. In coloana 10 se dau explicatii cu privire la identificarea bunului. Acest registru se numeroteaza si se completeaza fara stersaturi si fara a se lasa spatii libere. In cazul in care valoarea bunului achizitionat (inainte de 01.07.2013) depasea valoarea de 1800 lei, acesta trebuia amortizat lunar. Nu se deduce intraga valoare intr-o singura luna. 2. Daca in contractul de comodat nu a fost mentionat cum se suporta cheltuielile cu utilitatile, atunci nu se pot fi considerate cheltuieli deductibile. Pentru a putea sa deduceti aceste cheltuieli puteti intocmi un act aditional la contractul de comodat in care sa mentionati modalitatea de suportare a utilitatilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x