Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Casarea obiectelor de inventar

La casarea unui telefon sau calculator(obiecte de inventar) e de ajuns doar proces verbal de casare sau trebuie si aviz de predare unor firme specializate cu colectarea a astfel de deseuri?

4 raspunsuri


la 03 Iun. 2014
Pentru casarea obiectelor de inventar este necesar procesul verbal de constatare a comisiei si decizia administratorului pentru casarea acestora si scoaterea din evidenta. Procesul verbal de constatare contine o analiza si eventual imagini care sa sustina actiunea de casare, la dosar putand fi si un aviz de predare catre firme specializate in valorificarea deseurilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Scoaterea din functiune a obiectelor de inventar se va efectua in baza hotararii organelor de conducere carora le revin astfel de competente, potrivit prevederilor actului constitutiv. Aveti nevoie de urmatoarele documente: - Propunerea de casare a obiectelor de inventar, - Decizie de constituire a unei comisii de casare a unor obiecte de inventar, - Listele cu obiectele de inventare casate - Proces verbal de casare semnat de comisia de inventariere. - Aprobarea PV de casare de catre conducetea societatii. - In cazul in care in urma casarii obiectelor de inventar rezulta materiale reciclabile, aveti nevoie si de PV de predare la magazie a ansamblelor, subansamblelor, pieselor componente si materialelor rezultate . - In cazul in care nu se mai pot folosi, atunci aveti nevoie de proces verbal sau aviz de insotire a marfii incheiat cu unitatea de colectare. In aceste documente se va mentiona ca bunurile sunt predate in vederea distrugerii. Aveti in vedere prevederile Ordinului nr. 2861 / 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Multumesc de raspunsuri,deci nu se pot arunca pur si simplu,trebuie predate?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Iun. 2014
Avand in vedere valoarea redusa a obiectelor de inventar, procedura nu este atat de complicata ca in cazul mijloacelor fixe, va trebuie o expertiza care sa constate ca starea functionala a obiectelor nu mai este buna si decizia administratorului, iar daca acestea sunt predate/vandute catre o firma specializata in colectarea deseurilor este mult mai bine, altfel le puteti ambala si stoca cu eticheta casat fara nici o problema
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x