Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

capital socoial al unei firme se poate retrage dupa mai multi ani

administratorul dupa ce firma a fost infiintata si are 2 ani de activitate poate scoate capitalul social,
adica banii efectiv din banca
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 04 Iun. 2014
Capitalul social, dupa infiintarea firmei, poate fi retras sau virat in cont curent pentru a fi utilizat de societate pentru desfasurarea activitatii economice. Daca acesta nu a fost retras sau virat la data depunerii, bineinteles ca puteti sa-i scoateti, dar va recomand sa verificati daca nu au fost retrasi pana acum.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2014
Suma de bani adusa ca aport la constituirea capitalul social se utilizeaza integral de societate. Administratorul societatii in cazul in care este si actionar poate retrage bani din firma doar daca suma de bani reprezinta dividende, avans spre decontare sau imprumut acordat societatii. Asadar, in cazul in care administratorul a creditat societatea cu o suma de bani (in afara capitalului social depus la banca) pentru acoperirea cheltuielilor curente, atunci societatea va proceda la restituirea sumelor prin banca sau numerar din caserie. Altfel capitalul social se restituie asociatului in cazul in care acesta se retrage din societate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x