Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Amortizare autoturism

Buna ziua,
Am pe societate un autoturism achizitionat in septembrie 2012 si as dori sa va intreb despre amortizarea acestuia care este de 1672 lei/luna: ce se intimpla cu diferenta de 172 lei de la 01.02.2013 ?
Se impoziteaza si se calculeaza TVA ?
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 26 Feb. 2013
Conform prevederilor art. 24 alin.(11^1) , pentru mijloacele de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, din categoria M1, astfel cum sunt definite in Reglementarile privind omologarea de tip si eliberarea cartii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul Ministrului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei nr. 211/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare, in limita a 1.500 lei/luna. Pentru aceste mijloace de transport nu se aplica prevederile alin. (11) lit. f) referitoare la faptul ca mijloacele de transport pot fi amortizate si in functie de numarul de kilometri sau numarul de ore de functionare prevazut in cartile tehnice, pentru cele achizitionate dupa data de 1 ianuarie 2004. Aceste prevederi se aplica inclusiv pentru mijloacele de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, achizitionate/produse anterior datei de 1 februarie 2013, pentru cheltuielile cu amortizarea stabilite in baza valorii fiscale ramase neamortizate la aceasta data. De la 01.02.2013, in cazul prezentat de dvs, cheltuielile cu amortizarea deductibila fiscal (in suma de 1500 lei) se inregistreaza in contul contabil 6811, iar diferenta de 172 lei se va inregistra in contul 6811.1 nedeductibil la calcului impozitului pe profit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x