Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Administrarea corecta si in legalitate a unui PFA

Tocmai am infiintat un PFA, si nu stiu ce taxe trebuie sa le platesc afara de cele doua declaratii pe care le-am depus deja (220 si 600). Impozit pe venit si pensie. Vreau sa stiu daca sunt si altele si ce trebuie sa mai am pe langa REGISTRU UNIC DE CONTROL. Prestez un job liberal de coordonator vanzari si am contract de colaborare cu Avon Cosmetics. Cam asta-i domeniul de activitate. Exista vre-un plafon de valoare a investitiilor/cheltuielilor pe care sa le inregistrez si care sunt acestea? In contractul meu cu Avon am obligatia sa imi formez o echipa de vanzari si deci cheltuielile mele pot fi in sensul acesta. Prospectare de piata, organizarea de intalniri/prezentari, evenimente unde pot oferi cadouri in produsele firmei pt. care lucrez. Cam acestea va pot spune.

2 raspunsuri


la 23 Mai. 2015
La infiintarea unei PFA la nivel declarativ aveti formularele 220 si 600, pe care le-ati depus. Anul urmator veti mai avea de depus si formularele 392 si 200. Ca registre, veti cumpara pe langa registrul unic de control, registrul de incasari si plati in care veti inregistra toate operatiunile, registrul inventar, pentru inregistrarea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar, registrul de evidenta fiscala, daca aveti contabilitate in sistem real cu venituri si cheltuieli. Pentru organizarea activitatii trebuie sa aveti in vedere plafonul de casa si incasarile/platile numerar si plafonul de tva de 220000 lei, peste care trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva. In cazul in care aveti livrari catre persoane fizice si incasarea este numerar va trebui sa detineti casa de marcat fiscalizata si sa eliberati bon fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mai. 2015
Va multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x