Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie intracomunitara marfa second hand

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti intr-o speta:
- SRL-D neplatitor TVA, platitor imp micro 1% (2 angajati)
- obiect activitate comert produse second hand
Achizitioneaza din Germania haine si mobilier second hand de la diverse persoane fizice, pe baza borderoului de achizitie. Le aduce in tara, le receptioneaza/eticheteaza/vinde pe casa de marcat la pers fizice diverse.
Intrebare:
- intra sub incidenta art 312 din cod fiscal si trebuie sa colecteze TVA la vanzare pentru marja de profit iar implicit sa-l plateasca la stat ?
- sau daca nu depaseste intr-un an achizitii de 34.000 lei (plafon) intra sub incidenta art 268.4.b prin care e scutita de aceasta taxa?
Va multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal Tva aplicat

3 raspunsuri


la 26 Iul. 2016
Achizitionarea de marfuri de la persoane fizice din spatiul comunitar nu se poate face cu taxare inversa si nici pe baza de borderou, deci veti colecta tva prin autofacturare. Nu se face calcularea taxei la marja de profit, nefiind un plafon de scutire.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iul. 2016
Inteleg ca nu colectez deloc tva la vanzarea marfii in tara, insa nu inteleg ce se intampla cu "tva-ul colectat la achizitie prin autofacturare"... Trebuie sa depun decont chiar daca nu sunt platitor de tva? Ce platesc la stat pana la urma? Va mulțumesc și va rog sa ma scuzați pentru insistenta!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iul. 2016
Orice tranzactie intracomunitara de marfuri sau servicii trebuie inregistrata prin ROI,taxa urmand tratamentul de taxare inversa, operatiunile derulandu-se intre persoane juridice. Daca o persoana juridica romana achizitioneaza marfuri de la persoane fizice rezidente in comunitate, aceasta este raspunzatoare de colectarea taxei daca furnizorul nu este inregistrat in scopuri de tva intracomunitar, in concluzie, va suporta taxa, si neavand factura de achizitie va emite autofactura. Puteti derula achizitiile si fara sa aveti acest rationament neavand o verificare a tranzactiilor intracomunitare, dar la primul control se va pune problema taxei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x