Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Magazinul online trebuie sa emita bon fiscal?

Buna ziua!

O firma are magazin online si face incasari de la clienti, online cu cardul. Emite factura clientului pe care o trimite online (pentru bunul/serviciul cumparat si platiti online cu cardul).
Produsele se livreaza prin curier. Magazinul online, in acest caz, trebuie sa emita bon fiscal sau e suficienta factura?
Multumesc!

2 raspunsuri


la 04 Iun. 2020
Daca incasarea este prin virament bancar, prin plata card, se inregistreaza extrasul bancar. Bonul de casa este pentru incasarea numerar, dar la livrarea prin curier acesta elibereaza bonul de incasare (conform contractului de livrare) si va vireaza banii prin banca, deci nu se elibereaza bon fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Aug. 2020
ca si cod caen aveti 4791, sunteti comert online , nu aveti de ce sa folositi casa de marcat , deoarece sunteti in exceptii cf.OG28/1999, art.2 lit.h. Deci pentru vanzare este suficient factura , iar ipentru incasare aveti extrasul de cont document justificativ pt.incasare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x