Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate inactiva

O societatea a fost trecuta ca inactiva prin OPANAF in iunie 2011 deoarece firma nu a depus deconturile de TVA, concomitent, anulandu-i certificatul de inregistrare in scopuri TVA. Daca firma merge si depune toate declaratiile restante, poate obtine din nou certificatul de inregistrare in scopuri TVA, dupa ce si-a indeplinit toate obligatiile declarative, sau dupa ce depaseste plafonul de scutire?

2 raspunsuri


la 13 Iun. 2012
Vezi Ordinul 575/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Starea de inactivitate inceteaza daca se constata de organele de inspectie fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al unitatilor subordinate, ca nu mai sunt indeplinite conditiile pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv sau ca urmare a unei hotarari judecatoresti, de la data la care aceasta ramane irevocabila. Constatarea incetarii motivelor pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv se va face de organele de inspectie fiscala competente, in baza cererii de reactivare, depusa de reprezentantul legal al contribuabilului declarat inactiv. In baza cererii de reactivare, organele de inspectie fiscala vor efectua inspectia fiscala si dupa finalizarea acesteia vor intocmi un referat cu propunerea de reactivare. Referatul va fi avizat de directorul executiv coordonator si va sta la baza intocmirii Listei contribuabililor reactivati. Incetarea starii de inactivitate a unui contribuabil se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Dupa reactivarea unui contribuabil declarat inactiv, restrictiile inceteaza incepand cu data publicarii ordinului de reactivare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Trebuie sÄ? solicitati organului fiscal competent ??nregistrarea ??n scopuri de TVA, ??n termen de 15 zile de la data afi??Ä?rii ordinului respectiv pe website-ul ANAF ??i la sediul institu??iei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iun. 2012
Multumesc frumos pentru raspuns, dar nedumerirea mea este ca prin oronanta 125/2011 se precizeaza ca "Daca contribuabilul nu depune o cerere de inregistrare in scopuri de TVA, in maxim 180 de zile de la data anularii, organele fiscale nu vor aproba eventualele cereri ulterioare de reinregistrare in scopuri de TVA". In cazul meu, am depasit cele 180 de zile, deci acea societate nu mai poate fi inregistrata in scopuri de TVA niciodata?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x