Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Societate in inactivitate

Ce se poate face pentru o societate declarata de ANAF in inactivitate prin nedepunerea pe o perioada de 1An a D112? Aceasta si-a indeplinit, adica a depus toate declaratiilor (D112) in prezent , insa are resurse financiare sa plateasca impozitele rezultate, din aceasta declaratie si nici nu mai poate desfasura activitate pana nu achita debitul rezultat, dobanzi si penalitati. Cum poate iesi din acesta situatie impusa de fisc? Are in derulare cateva contracte de munca care genereaza aceste impozite. Urmeaza sa le inchida la ITM, dar cum poate sa "scape" de datoriile generate scriptic de aceste contracte de munca, avand in vedere ca fiscul l-a trecut la INACTIVI. Mentionez ca societatea nu este platitoare de TVA si este pe pierdere. Multumim de ajutor!

1 raspuns


la 07 Ian. 2013
Starea de inactivitate inceteaza daca se constata de organele de inspectie fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al unitatilor subordinate, ca nu mai sunt indeplinite conditiile pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv sau ca urmare a unei hotarari judecatoresti, de la data la care aceasta ramane irevocabila. Constatarea incetarii motivelor pentru care contribuabilul a fost declarat inactiv se va face de organele de inspectie fiscala competente, in baza cererii de reactivare, depusa de reprezentantul legal al contribuabilului declarat inactiv. In baza cererii de reactivare, organele de inspectie fiscala vor efectua inspectia fiscala si dupa finalizarea acesteia vor intocmi un referat cu propunerea de reactivare. Referatul va fi avizat de directorul executiv coordonator si va sta la baza intocmirii Listei contribuabililor reactivati. Incetarea starii de inactivitate a unui contribuabil se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Dupa reactivarea unui contribuabil declarat inactiv, restrictiile inceteaza incepand cu data publicarii ordinului de reactivare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. In functie de suma datorata puteti solicita esalonarea datoriilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x