Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PFA retragere numerar pentru plati

Buna seara.
Intrebarea mea este legata de doua situatii:
1. Am transferat bani din contul PFA catre contul personal (mai putine comisioane), dupa care am scos numerar de pe cardul personal si am platit CAS, CASS si impozitut pe profit.
2. Am retras numerar de la bancomat din contul PFA dupa care am platit CAS, CASS si impozitul pe profit.
Cum trec aceste operatiuni in RJIP ca sa nu am o "dublare" o data prin retragere/transfer si prin plata celor mentionate mai sus.
Multumesc.

4 raspunsuri


la 06 Iul. 2017
In cazul pfa registrul de incasari si plati nu se completeaza decat cu incasarile si platile efectuate fara transferul sau ridicarile de numerar. Nu trebuie sa dublati operatiunile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iul. 2017
Multumesc pentru raspuns si scuze pentru intarzierea mea! DIn pacate nu mai stiu ce sa cred. Parerile care le tot aud sunt impartite. Unele spun ca trebuiesc trecute transferurile, retragerile de numerar sau chetuilelie facute in scop personal de pe card/cont PFA, iar altele spun ca nu. In sesiunea ANAF prezentata aici http://contabilul.manager.ro/a/15659/sesiune-online-anaf-raspunsul-dat-unui-pfa-nou-infiintat-privind-aportul-personal-de-bani-retragerile-si-registrul-de-incasari-si-plati.html nu s-a dat un raspuns puctual da se trec sau nu. Raspunsul este din Cod.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Aug. 2017
Extrasul de cont al contului de PFA trebuie sa fie inregistrat in Registrul de incasari si plati asa cum este eliberat de banca. Nu se dubleaza nimic. Retragerile de numerar din cont se inregistreaza ca si cheltuieli nedeductibile, deoarece exista comisioane bancare si dobanzi care se inregistreaza ca si cheltuieli dedictibile, respectiv venituri impozabila (daca exista dobanzi!), iar plata contributiilor sociale se inregistreaza la plati prin casierie, deductibile sau nu, dupa caz (impozitul nu e deductibil, CAS si CASS sunt deductibile). la final nu se dubleaza nimic iar extrasul de cont reflecta cu acuratete operatiunile efectuate din cont !! Nu mai dezinformati, va rog frumos !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Aug. 2017
Da, domnule, extrasul de cont de la contul de PFA trebuie sa fie inregistrat asa cum este eliberat de banca, deoarece acolo aveti cheltuieli care sunt deductibile la calculul impozitului pe venit (cum este cazul diverselor comisioane bancare pe care vi le percepe banca) si cheltuilei care NU sunt deductibile la calculul impozitului pe venit(cum este cazul retragerilor de numerar sau al altor plati pe care le faceti din acel cont si care nu sunt aferente activitatii pe care o desfsoara PFA-ul. Si nu mai retrageti bani de pe card (deoarcece banca va percepe comisioane !!) ca sa faceti plata impozitului sau a celorlalte contributii sociale, a facturii telefonului pe care al aveti, probabil, pe PFA sau orice alte plati ! Un profesionist contabil stie ca ce va spun eu acum este CORECT !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x