Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

pe ce nume se elibereaza un certificat fiscal daca pe act este trecuta o singura persoana cu mentiunea casatorit

Buna seara, daca ma puteti ajuta cu un raspuns valabil si la circa financiara a orasului Magurele /Ilfov.
In 2010 am cumparat un teren in suprafata de 500 mp, in acel act de vanzare cumparare am fost trecuta eu singura cu mentiunea "casatorita". In 2012 sotul meu a decedat si astazi 14.02.2014, am solicitat un certificat fiscal privind aceasta suprafata de la primaria orasului Magurele /Ilfov si spre surprinderea mea am aflat ca eu detin 50% si sotul 50% din aceasta suprafata.Vreau sa stiu daca domnul de la impozite are calitatea sa calculeze cota parte dintr-un act de vanzare cumparare cu un singur cumparator dar care a avut trecuta mentiunea de casatorit.Va multumesc anticipat si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns.

3 raspunsuri


la 17 Feb. 2014
da, avand in vedere ca este un bun achizitionat in timpul casatoriei, se imparte egal intre cei 2 soti.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Feb. 2014
Buna seara, in baza carei legi pot imparti un teren cei de la circa financiara daca pe act este trecuta o persoana cu mentiunea de casatorit?Din cate stiu cotele care revin fiecarui sot se stabilesc in instanta si in baza carui act se trece cota parte la rolul fiscal al celuilalt sot care nu este trecut in actul de vanzare cumparare? Corect ar fi sa se treaca mentiunea de casatorit in certificatul fiscal al titularului , oricum unde va fi folosit acest certificat banuiesc ca va fi nevoie si de celalalt sot, nu credeti ca ar fi mai corect asa?va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Feb. 2014
Mai concret, imi puteti spune in baza care legi se aplica aceste cote cu privirea la un act de vanzare cumparare cu un singur cumparator dar care are trecuta mentiunea de casatorit?va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x