Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Obiecte de inventar

Buna ziua,
1. achizitionarea unei prize triple cu prelungitor trebuie mentionata in registrul inventar al unui PFA sau se deduce doar cheltuiala cu materialele consumabile?
2. in cazul in care nu exista documet (factura, chitanta) pentru confectionarea stampilei, aceasta fiind confectionata la momentul inregistrarii PFA, ulterior fara activitate pe cabinet, cum fac mentiunea in registrul de inventar?
3. poate un cabinet individual de avocatura sa incaseze numerar de la o persoana juridica mai mult de 5.000 lei?

1 raspuns


la 30 Ian. 2013
1. la achizitionarea unei prize triple cu prelungitor se deduce doar cheltuiala cu materialele consumabile. 2. In conformitate cu prevederile OMFP 1040/2004 , REGISTRUL-INVENTAR (cod 14-1-2/a), in cazul PFA registrul inventar serveste ca document de inregistrare a bunurilor achizitionate sau realizate, pe baza documentelor justificative. Se intocmeste la contribuabili intr-un singur exemplar, dupa ce a fost numerotat, snuruit, parafat si inregistrat la organul fiscal teritorial. In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiunilor, de la inceputul activitatii pana la data incetarii acesteia. In coloana 2 se inscrie denumirea bunurilor. In coloana 3 se inscrie numarul de inventar al bunurilor. In coloana 4 se trece data (ziua, luna, anul) la care se face inregistrarea bunurilor. In coloana 5 se inscriu felul si numarul documentului pe baza caruia se face inregistrarea bunurilor. In coloana 6 se inscrie valoarea de achizitie sau valoarea bunurilor ramasa de recuperat. In coloana 7 se inscrie data (ziua, luna, anul) la care iese din gestiune bunul respectiv. In coloana 8 se inscrie suma inclusa pe cheltuieli pana la data iesirii. In coloana 9 se inscrie valoarea de iesire (vanzare) a bunului. In coloana 10 se dau explicatii cu privire la identificarea bunului. 3.un cabinet individual de avocatura NU poate sa incaseze numerar de la o persoana juridica mai mult de 5.000 lei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x