Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intrebari SRL

Am un SRL (microintreprintere - eu sunt sociat unic/administrator si singurul angajat) de 6 luni si am cateva intrebari. Am intrebat mai multi contabili si am primit raspunsuri diferite. Va rog sa mentionati si legile respective din codul fiscal daca se poate.

1) Pot sa facutrez in weekend? Ca angajat lucrez doar Luni - Vineri, dar sunt si adminitrator.
2) Prestez servicii. Pot sa anulez/stornez o factura pe motiv de neplata a facturilor? Daca nu, atunci ce optiuni am?
3) Cand trebuie sa fac contract cu clientii mei?
4) Ce fac in situatia in care clientul nu imi da detaliile pt factura? (de examplu, client online care nu mai respunde la emailuri dupa ce a platit)
5) avand in vedere ca am doar clienti din strainatate si vorbesc cu ei doar prin email, sunt obligat sa dovedesc ca i-am trimis facturile si contractul prin email?


Mai am o intrebare despre PFA:
5) Am primit bani in 2010 pe paypal. Scot banii in 2013 de pe paypal in contul bancar PFA din Romania. Este corect daca emit factura pe 2010 si platesc impozit pe aceasta suma in 2013?

1 raspuns


la 19 Dec. 2013
1. In calitate de administrator, puteti emite facturi fiscale si in weekend. 2. Aveti in vedere prevederile art. 138 din codul fiscal, precum si normele de aplicare ale acestuia. 3. Contractul se incheie de regula inaintea prestarii serviciilor. 4 si 5. Aveti in vedere prevederile art. 155 din codul fiscal, precum si normele de aplicare ale acestuia. 6. Factura pe PFA trebuia emisa in 2010. Puteti depune declaratie rectificativa pentru 2010 si achita diferenta de impozit. Insa datorati si accesorii de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x