Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Infiintare poprire

Buna ziua,
Am primit o adresa de la MFP catre societate, pentru un angajat "Infiintare poprire", as dori sa va intreb daca eu am obligatia retinerii de la respectivul angajat, chiar fara acordul lui ? Si cat se poate retine din salariu, o treime din brut sau net ?
Multumesc.

3 raspunsuri


la 04 Iun. 2013
Buna ziua, Daca atunci cand i s-a completat salariatului adeverinta de venit, pe care acesta a inmanat-o ulterior bancii, societatea s-a obligat sa faca aceste retineri din salariu in cazul in care salariatul societatii nu isi va indeplini obligatiile fata de banca, atunci trebuie sa ii retineti sumele aferente ratelor bancare. Altfel nu sunteti obligati sa faceti nimic. Daca persoana respectiva nu mai este salariatul societatii atunci ar trebui sa instiintati banca respectiva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2013
Cit trebuie sau mai bine zis cit sunt obligata sa retin pe luna ? la brut sau net ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2013
Codul de procedura civila stabileste la art. 409 ca salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la 1/2 din venitul lunar net.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x