Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Incasari numerar de la persoane fizice din reabilitari constructii imobile

Buna ziua,

In cazul unei firme cu activitate de constructii, va rog sa-mi spuneti daca la incasarea cu numerar a avansului de la o persoana fizica pentru vanzarea unui imobil, este necesar sa utilizeze casa de marcat, prin emiterea bonului fiscal.
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca pentru prestarile de servicii constand in reabilitari constructii imobile pe care societatea le are cu persoane fizice, la incasare cu numerar trebuie sa emita bon fiscal sau chitanta.

Va multumesc.

3 raspunsuri


la 07 Dec. 2014
Societatile care livreaza/presteaza bunuri sau servicii catre persoane fizice trebuie sa utilizeze casa de marcat fiscala pentru incasarea numerar in aceste cazuri, si sa emita factura si bon fiscal, nu factura si chitanta. In cazul in care doriti evitarea inregistrarii pe casa de marcat, sumele incasate de la persoanele fizice pot fi depuse in contul societatii de catre persoanele respective, cu mentionarea numarului facturii si data emiterii, depunerea putand fi facuta personal sau de un tert in numele persoanei fizice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2014
Buna ziua, OUG 28/1999 prevede la Art.2 lit.o) exceptiile privind utilizarea casei de marcat pentru efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte. Situatia prezentata nu se incadreaza la exceptiile prevazute la articolul mentionat mai sus, astfel incat societatea sa nu fie nevoita ca pentru incasari numerar sa utilizeze casa de marcat? Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2014
Dumneavoastra stiti daca activitatea se desfasoara la domiciliul clientului, precum si daca utilizati materialele societatii sau ale clientului, pentru ca sunt situatii diferite
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x