Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit activitate tabere de copii

Conduc activitatea unui ONG si am urmatoarea situatie:
- am inregistrat venituri din organizarea de tabere pentru copii, care depasesc plafonul de 220.000 lei;
- din veniturile mentionate mai sus am organizat tabere pentru copiii care provin din familii aflate in situatie de risc;
- la final am inregistrat un profit care va fi folosit pentru sustinerea pe viitor a acestei activitati.
1. Trebuie sa ne inregistram ca platitori de TVA?
2. Trebuie sa calculam impozit pe profit?
3. Avand in vedere scopul organizarii acestor tabere de a sustine activitatea sociala, de ce facilitati fiscale beneficiem?

Va multumesc anticipat pentru sprijin.

4 raspunsuri


la 18 Mar. 2015
Faptul ca sunteti ONG, trebuie sa departajati activitatea fara scop patrimonial de cea economica si sa stabiliti natura veniturilor. Daca sursele sunt pentru activitati non profit, la sfarsitul anului veti avea excedent care se va cheltui in perioada urmatoare, neaplicand impozit. In cazul veniturilor de natura economica, va trebui sa aveti inregistrarea ca activitate la ONRC urmand procedurile pentru trecerea la impozit profit si inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor Codului fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
Din raspunsul dumneavoastra inteleg urmatorul lucru: - cheltuielile facute pt. activitatea f.s.p. sunt deductibile in cadrul acestei activitati, inregistrandu-se deficit; - veniturile incasate din activitatea economica, facand dovada ca au fost sursa realizarii si sustinerii activitatii f.s.p., nu se impoziteaza . Pentru excedentul inregistrat care va fi folosit tot in sustinerea activitatii nonprofit, nu se calculeaza impozit. - indifrent de destinatia si scopul realizarii veniturilor din activitatea ec., la atingerea plafonului de 65000 euro avem obligatia de a ne inregistra si calcula TVA. Daca am inteles gresit va rog sa ma corectati. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
O persoana cu statut fsp are ca finantare venituri ce provin din cotizatii, donatii, etc care sunt cheltuite in scopul desfasurarii activitatii respective, iar la final de exercitiu poate avea un excedent care se va cheltui in perioada urmatoare. In cazul in care veniturile sunt de natura economica, prin perceperea unor taxe pentru contravaloarea serviciilor, aceasta este considerata activitate economica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Mar. 2015
Intrebarea la care nu-mi raspundeti f. clar este : - cand activitatea economica a unui ONG finanteaza activitatea fsp a aceluiasi ONG., exista posibilitatea deducerii acestor chelt. la calcularea imp. pe profit aferent activitatii economice? Aceste cheltuieli nu sunt facute in scopul obtinerii de venituri economice, ci sunt facute in scopul sustinerii unor cazuri sociale. Ma iertati pentru insistenta dar nu gasesc la nimeni o lamurire clara. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x