Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Despre un salariat concediat

Societatea a concediat un salariat si, in urma unui proces, acesta a castigat, obtinand o hotarare definitiva si irevocabila.
In urma unui raport de expertiza contabila extrajudiciara au fost calculate drepturile salariale pe o perioada determinta ce i se cuvin salariatului precum si retinerile la sursa.
Intrebare?
1. Societatea calculeaza si obligatiile fiscale ale angajatorului in legatura cu venitul obtinut de salariatul de mai sus?
2. Care sunt inregistrarile contabile?
3. Cum se declara aceste obligatii (angajat si angajator), ce declaratii se depun, ce declaratii trebuie rectificate?
4. Daca se depun declaratii rectificative cu sumele calculate, societatea plateste penalitati pentru sumele respective?

2 raspunsuri


la 19 Sep. 2012
Salariatului i se vor achita cu titlu de despagubire, toate drepturile baneşti de care ar fi beneficiat daca ar fi continuat sa execute contractul de munca calculate conform raportului de expertiza contabila. Totodata, salariatul va fi reintegrat pe postul desfiintat. 1. Se va proceda la intocmirea statelor rectificative pentru lunile respective. 2. Se va proceda la stornarea inregistrarilor contabile aferente statelor de salarii initiale. Se vor repune statele de salarii rectificative. 3. Se vor depune declaratii 112 rectificative, completati Revisalul. 4. Societatea va calcula si vira pe langa contributiile salariatului si contributiile angajatorului, precum si accesoriile aferente (dobanzi si penalitati de intarziere).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Sep. 2012
multumesc mult
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x