Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

comert online cu produse second-hand

Buna ziua,
Detin un magazin online cu echipamente sportive noi si doresc sa adaug o categorie cu produse second-hand gen consignatia. Mai concret doresc sa cumpar si sa revand produse second-hand prin magazinul online.
Ma intereseaza care este forma legala pentru achizitionarea acestor produse, in totalitate de la persoane fizice, si care este documentul de cumparare pentru a putea introduce produsul respectiv in gestiune si contabilitate si a putea emite factura la vanzare. Cred ca trebuie sa am in vedere si faptul ca i-l cumpar fara TVA si la vanzare in pret este inclus si TVA. Mentionez ca SRL-ul pe care desfasor activitatea este platitor de TVA.

Mulumesc.

1 raspuns


la 27 Mar. 2014
Exemplu: Pentru contabilitatea unui magazin de imbracaminte second hand utilizati monografia pentru marfuri cu amanuntul. Pentru achizitiile de la personae fizice utilizati borderoul de achizitii si despozitia de plata din caserie. In opinia mea inregistrarile contabile ar fi urmatoarele: achizitie marfuri : 371=462 Achitare 462=5311 Adaosul commercial: 371=% 378 4428 vanzare marfuri : 4111=% 707 4427 descarcare gestiune: 607= % 371 378 4428 Fac urmatoarele precizari: La receptia marfii se intocmeste NIR-ul . Separat intocmiti o anexa cu transformarile facute pe articole , anexa pe care o atasati facturii. Ex. conform facturii primite avem: - greutate totala haine =10 kg - pret 10 lei - valoare factura 100 lei Din transformare au rezultat articolele conform PV anexa: - 50 buc articol X cu P/U 1 leu, valoare 50 lei - 20 buc articol Y cu p/u 2 lei, valoare 40 lei - 10 buc articol Z cu p/u 1 leu, valoare 10 lei Valoare totala anexa 100 lei Astfel se stabilesc si preturile de vanzare cu amanuntul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x