Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Calcul impozit pe venit 3%

O societate care distribuie butelii (incarcaturi GPL)
- primeste 50 bucati incarcaturi GPL de la distribuitor cu pretul de 53,23 lei fara TVA platind valoarea de 2661,50 lei
- vinde 50 bucati incarcaturi GPL la populatie cu pretul de 56,23 lei fara TVA incasand o valoarea de 2811,50 lei.
Intrebari:
1. Impozitul de 3 % se calculeaza la diferenta dintre valoare incasata din vanzare si valoarea marfii achitata la primirea de la distribuitor adica 2811,5 lei - 2661,5 lei = 150 lei x 3 % =4.5 lei sau se calculeaza la valoarea incasata din vanzare, respectiv 2811,50 lei x 3 % = 84,35 lei?
2. Daca se calculeaza la valoarea incasata din vanzarea buteliilor, nu se face o dubla impozitare pe suma de 2661.50 lei care reprezinta venit din vanzare pentru distribuitor si plateste si el 3 %?

Va multumesc!

5 raspunsuri


la 29 Mar. 2013
Buna ziua, Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, se aplica asupra bazei de impozitare constituita din veniturile din orice sursa, din care se scad: •veniturile aferente costurilor stocurilor de produse; •veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de execuţie; •veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; •veniturile din subventii de exploatare; •veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; •veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil; •veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii. In cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune. Cota de impozitare pe veniturile microintreprinderilor este 3% care se aplica asupra bazei de impozitare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
Multumesc pentru raspuns, dar articolul din legea l-am citit, eu am adresat intrebarea cu studiul de caz intrucat , printre cei de la Finante sunt pareri impartite, nu au o interpretare unitara la ceea ce inseamna : •veniturile aferente costurilor stocurilor de produse; Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Apr. 2013
Se da 3% la valoarea din factura emisa, fara TVA, adica la 2811,50 (- vinde 50 bucati incarcaturi GPL la populatie cu pretul de 56,23 lei fara TVA, incasand o valoarea de 2811,50 lei.) La punctul 2, acea valoare de 2261.50 este ce aveti sa dati furnizorului. Nu se dubleaza nimic. D-voastra dati 3% la vanzare. O zi buna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Apr. 2013
Veniturile aferente costurilor stocurilor de produse se refera la contul 711 -Variatia stocurilor. Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta costului de productie al produselor stocate, precum si variatia acestuia. Din cate am vazut dvs. nu aveti activitate de productie, cumparati incarcaturi GPL si le revindeti cu un adaos oarecare, deci in contabilitatea dvs. nu intervine contul 711, care este un cont bifunctional. Deci aplicati 3% din valoarea facturii de vanzare fara TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Aug. 2013
Buna ziua, Eu tot nu am inteles cum de nu este dubla impozitare. Daca eu platesc 3% pe niste butelii/cartofi/papuci care sunt vandute pentru a 3-a oara, cum sa nu fie si impozitate pentru a 3-a oara? Tocmai ce mi-am deschis un magazin si ma macina aceasta intrebare. Nimeni nu ma poate lamuri, probabil este ceva care exista doar in capul meu, dar vreau si eu sa vad lucrurile asa cum este ?corect?. Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x