Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bunuri trimise cu titlu gratuit in folosinta la firma mama din Italia

Buna ziua,

Frma noastra este afiliata unei societati din Italia, care detine 100% din capitalul societatii noastre si trimite bunuri cu titlu gratuit spre folosinta firmei mama.
Va rog sa-mi spuneti care este perioada maxima pentru care pot fi lasate bunurile in folosinta cu titlu gratuit la firma mama si in baza carei legi este reglementat acest aspect?
Care sunt documentele ce trebuiesc intocmite in aceasta situatie si care este regimul fiscal al acestor bunuri?

Va multumesc.

1 raspuns


la 06 Dec. 2014
Tranzactiile intre societatile afiliate trebuie sa se conformeze cadrului legal instutuit prin IAS 24, prin care se stabileste calculul pretului bunurilor trasferate intre acest tip de societati. In functie de natura bunurilor, va recomand sa aveti un contract de inchiriere de active sau custodie, pentru ca transferul spre folosinta cu titlu gratuit se poate interpreta ca o evitare a taxelor, cele doua societati fiind constituite ca doua entitati distincte care au ca scop desfasurarea de activitati economice pentru obtinerea unui profit. In multe tari, legislatia impune ca situatiile financiare sa prezinte informatii privind anumite categorii de trazactii intre parti afiliate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x