Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

autofactura pt un serviciu facturat in 2014 cu plata in rate

in 2014 s-a executat de catre un furnizor o lucrare cu valoare foarte mare plata efectuindu-se in rate ,ultima rata fiind in august 2017 .
In urma verificarilor de catre curtea de conturi s-a stabilit stornarea tva-ului deoarece s-a constatat ca contractul nu intra in categoria celor cu plata in rate .
Furnizorul nu accepta stornarea serviciului .
intrebare :
Se poate face autofactura de catre beneficiar pt stornarea acestui serviciu ?Intreb deoarece juristul firmei considera ca este singura solutie de rezolvare .O baza legala imi puteti da ?

1 raspuns


la 01 Iul. 2017
Pentru o institutie publica cheltuiala cu taxa intra in cost, iar valoarea serviciului este conform achizitiei care are la baza contractul. Daca taxa era stabilita contractual, furnizorul nu poate sa storneze iar beneficiarul trebuie sa regleze situatia, dar autofactura trebuie sa fie facuta conform prevederilor codului fiscal, adica pentru produse sau servicii livrate fara factura in termen legal. Nu cred ca poate fi o solutie pentru cazul prezentat. Doar furnizorul va poate ajuta daca mai are un contract prin care poate regla situatia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x