Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

A fost corecta decizia?Vina a fost nefunctionarea situ-lui anaf.?

am obtinut esalonarea datoriilor conorm OG 29/2011.In data de 25.06.2012 am depus D112 online,pe portalule-guvernare,pentru care am primit indexul de transmitere.Portalul e-guvernare si www.anafmfinante.gov.ro/stareD112 a fost indisponibil,nu am putut citi daca declaratia este valida sau are erori.Acestea nu au functionat in data de 25 si 26 iunie 2012in cauza unei defectiuni tehnice provocat de parametrii energiei electrice care au afectat si site-ul www.anaf.ro asa cum a fost dat comunicatul de presa ANAF.Site-ul a functionat in data de 27.06.2012 numai o parte a zilei.In data de 27.06.2012 cand site-ul a functinonat am putut citi recipisa si am constatat eroare la declaratie din gresala a fost bifata casuta rectificativa si am depus imediat declaratie valida.conf.art.83 din codul de procedura fiscala.ANAF mi-a anula decizia de esalonare dotorita celor prezentate mai sus .Este corect?Va multumesc si astrept parerea dumnevoastra.

1 raspuns


la 23 Nov. 2012
Daca declaratia are erori de validare, obligatia de declarare nu a fost indeplinita, iar societatea trebuie sa urgenteze depunerea unei noi declaratii, ca declaratie initiala, dupa care vor parcurge aceeasi procedura de vizualizare a starii declaratiei. In cazul dvs. ultima zi de declarare a fost 25.06.2012. Declaratia corecta a fost depusa cu intarziere in data de 27.12.2012. In opinia mea decizia luata de anaf a fost corecta. Acesta este riscul depunerii in ultimile zile ale declaratiilor fiscale! Puteti incerca sa depuneti la anaf o adresa prin care mentionati ca in data de 25-26-27.06.2012 siteul nu a functionat (atasati si o copie a comunicatului) si sa solicitati reanalizarea deciziei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x