Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contributia de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor.

Buna Ziua,
Am avut un contract de inchiriere in perioada 06.2007-09.2008, perioada in care ma aflam in concediu pentru ingrijirea copilului. Mentionez ca nu am avut la cunostinta obligativitatea altor plati inafara impozitului pe venituri din cedarea folosintei bunurilor, nu era mentionat nimic in formularul complrtat la finante si nici nu am fost instiintat ulterior. Acum am primit de la finante o somatie de executare pentru, citez, "contributie de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si persoanele care nu realizeaza venituri". Suma este foarte mare, probabil cu penalitatile aferente. Conform legii sunt obligat la aceasta plata, avand in vedere ca ma aflam in concediu pentru ingrijirea copilului, deci eram asigurat? Va multumesc din suflet si astept un raspuns!
Adaugata in   Studii de caz Cnass

1 raspuns


la 03 Ian. 2014
Veniturile din chirii sunt venituri pentru care datorati contributia de sanatate la data respectiva. Aveti in vedere prevederile LEGII nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in vogoare la acea data.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x