Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Casare mijloace fixe

Am un SRL platitor de TVA.
1. Cum casez un autoturism ramas defect in Italia, amortizat 75 %, valoarea care s-ar recupera din vanzarea la fier vechi fiind inferioara costurilor pentru a o aduce in tara ?
2. Cum se inregistreaza si cum se stabilesc perisabilitatile pt. marfurile alimentare usor degradabile (oua, peste, etc.)?

2 raspunsuri


la 09 Iul. 2012
I. - scoaterea din functiune a activului prin  PV de casare; - dezmembrarea acestuia; - valorificarea partilor componente rezultate, prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta; Casarea activelor corporale fixe de natura bunurilor de capital prevazute la art. 149 din Codul fiscal nu constituie livrare de bunuri. Vezi si art. 125. II. Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar. Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri. Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal. Vezi HG 831/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Norma de aplicare din 27.05.2004. Totodata art. 21 alin.3 lit.d Cod fiscal 2. Procedati la inventarierea acestora, intocmiti propunerea de casare, PV de casare, iar predarea catre firma de salubritate o faceti in baza unui aviz de insotire a marfii, in care trebuie sa mentionati "Nu se factureaza. Bunuri expirate/degradate ". Nu colectati TVA la casare, daca respectati conditiile prevazute la art. 128 alin. 8 lit. b din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iul. 2012
Multumesc . Dar care sunt aceste limite maxime de perisabilitati admise ? Sau unde le pot gasi ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x