Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Bilant contabil 31.12.2013 - recipisa

Buna ziua,
La inceputul lunii mai 2014 s-a depus la ghiseu bilantul contabil la 31.12.2013, s-a primit numar de inregistrare si s-a verificat CD. La inceputul lunii iunie am vrut sa listam recipisa si a aparut o "eroare regula f30". S-a facut verificarea pe formularul listat si s-a constatat ca unele sume din acest formular au fost inregistrare decalat fata de randurile corecte (s-a preluat bilantul dintr-un program de contabilitate si este diferit de cel de la ANAF, restul f10,f20 si f40 fiind OK).La salvarea bilantului cu anexele.zip si xml totul a fost ok, dovada ca si CD-ul la ANAf a fost ok.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

4 raspunsuri


la 13 Iun. 2014
La depunerea bilantului la ghiseu, persoana respectiva a verificat situatia depusa in format electronic si v-a redat CD-ul sau doar a stampilat formularul? In orice caz, formularul ecletronic fiind introdus in sistem de catre un angajat al administratiei, acesta figureaza ca depus. Pentru corectare, va recomand sa refaceti bilantul in format electronic si sa-l redepuneti la registratura impreuna cu un referat in care sa explicati faptul ca in precedentul au fost decalate sumele cu o pozitie din cauza softului si ca doriti corectarea erorilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iun. 2014
CD a fost introdus in calculatorul ANAF-ului, dar nu a fost apoi restituit, numarul de inregistrare fiind dat, dupa aceasta operatiune. Trebuie corectat atat bilantul listat cat si cel electronic si inaintat la ANAF, sper sa se gaseasca intelegere. Multumesc pentru promptitudinea raspunsului inca o data.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Iun. 2014
Nu este necesara corectia listarii decat daca eroarea apare si in documentul tiparit. Daca persoana care a introdus in sistem situatia financiara a primit numar de inregistrare si nu a avut erori de inregistrare inseamna ca nu sunt probleme cu inregistrarea, deci pentru formularul 30 puteti sa depuneti inca o data formatul electronic.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iun. 2014
Numarul de inregistrare pe care l-ati primit pe formularul de bilant foloseste la listarea recipisei de validare a datelor prezentate in bilant. In situatia in care apar erori de validare, inseamna ca bilantul nu a fost preluat in baza de date a ANAF din acelor unor erori si acets lucru echivaleaza cu nedepunerea acestuia in termenul stabilit de lege. N-as vrea sa va descurajez, posibil este sa accepte ANAF-ul redepunerea bilantului cu avertisment, daca inaintati un memoriu in care sa explicati care au fost cauzele care au condus la aparitia acelor erori, insa din proprie experienta stiu ca daca in termen de 2-3 zile de la data limita de depunere a bilantului nu ati depus bilantul insotiti de acest memoriu, bilantul nu se depune decat cu amenda.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x