Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Monografie contabila SRL CAEN 6622

Va rog, daca se poate, o monografie contabila pentru asistent broker in asigurari, fiind un SRL.

4 raspunsuri


la 19 Ian. 2012
Ati primit vreun raspuns? Ma intereseaza si pe mine subiectul...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Ian. 2012
La intrebarea despre monografia contabila a unui SRL cu cod CAEN 6622,-Asistent broker in asigurari nu am primit nici un rasouns. Va rog mult ,mult cine stie sa ma ajute ptr ca mai sunt si altii interesati de subiect. Multumesc mult !
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
Buna ziua. Si pe mine ma intereseaza acest subiect. Ati primit raspuns?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Mar. 2013
Buna ziua, In ceea ce priveste contabilitatea, trebuie sa tineti cont de: - Legea 82/1991 – legea contabilitatii - Ordinul 3129/2005 ( abroga ordinele 2328/2390/2001 ) - pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurărilor. Daca societatea este autorizata CSA, fiscal se aplica toate regulile codului cu exceptia ca nu vei fi platitor de TA datorita legii speciale (CF art.141). Declaratiile care trebuie depuse sunt: D100, D101(daca e platitor de impozit pe profit), D102, Declaratia 112. Raportari specifice CSA : - Ordin 3/2009 - pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si continutul raportarilor financiare si tehnice pe care trebuie sa le intocmeasca brokerii de asigurare si/sau reasigurare. Acest ordin reglementeaza atat forma cat si continutul raportarilor de intocmit pentru CSA. Acestea trebuie intocmite : trimestrial, semestrial si anual, dupa cum prevede ordinul mai sus amintit. Bilantul si raportarile semestriale: Forma si continul bilantului pentru broker este prezentata in Ordinul 3129/2005. Bilantul trebuie intocmit atat in formatul de pe www.mfinante.ro cat si in formatul prevazut de catre CSA. Situatiile financiare anuale se depun astfel: - un exemplar la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, - iar al doilea exemplar, vizat prin aplicarea stampilei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. ( deci, nu se poate depune bilantul la finante fara viza CSA) De asemenea se poate consulta si Ordin nr.1/2009 pentru aprobarea Normelor privind incheierea exercitiului financiar 2008 pentru societatile din domeniul asigurarilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x