Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Situatie speciala dupa anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a.

Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera tva,potrivit art.316,alin.9 din Cod si totodata i se anuleaza din oficiu si inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari. Societatea depusese documentatia 088 la depasirea plafonului de 65000 euro.
Societatea presteaza servicii intr-un stat comunitar.
Avand in vedere aceste aspecte, va rog sa ne clarificati urmatoarele probleme:
-1.Pana le redepunerea documentatiei 088,societatea poate depune declaratiile 091 si 095,pt a primi certificat de tva si a fi inregistrata ca operator intracomunitar,pt a putea presta serviciile in statul comunitar?
-2.Care este perioada maxima in care societatea poate redepune declaratia 088?
-3.Pe durata de existenta a certificatului de înregistrare in scopuri de tva si pana la aprobarea urmatoarei declaratii 088 societatea trebuie sa depuna declaratia 311 pentru activitatea interna si declaratia 390 pentru activitatea externa?
-4.In cazul in care societatea nu are cod tva intern valabil din cauzele specificate mai-sus,la atingerea cifrei de afaceri anuala de 65000 euro mai are vreo obligatie declarationala?
-5.De asemenea,in aceeasi perioada,pe plan intern societatea va colecta,dar nu va deduce tva, iar clientii nu pot sa-si deduca taxa din facturile emise de societate?
-6.Din punct de vedere al facturilor emise catre clientul din statul comunitar,care sunt intocmite fara tva,in ipostaza anularii din oficiu a codului general de tva,dar a existentei celui special pentru servicii intracomunitare,exista cumva obligatia societatii romanesti de a inscriptiona taxa pe facturi,de a o colecta,iar clientul din statul comunitar de a nu-si putea deduce cheltuiala?

2 raspunsuri


la 04 Feb. 2016
Va puteti inregistra pentru tva intracomunitar in caz ca desfasurati operatiuni intracomunitare dar trebuie sa va reinregistrati in roi. Termenul pentru depunere este 30 de zile. Se depune formularul de tva si situatia operatiunilor intracomunitare. Pentru faptul ca nu mai sunteti inregistrat ca platitor de tv a nu mai aveti obligatii declarative, decat in cazul in care aveti depasit plafonul legal perioada pentru care firma colecteaza dar nu deduce taxa, iar clientii nu pot deduce. Pana cand nu va inregistrati in roi si in scop intracomunitar, nu puteti elibera factura cu taxare inversa.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Feb. 2016
Taxare inversa daca nu mai are calitatea de platitor de TVA ???? care este temeiul legal ??
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x