Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum procedez in urmatoarea situatie?

Buna seara! M-am gandit si eu sa imi deschid un magazin de antichitati. In satul bunicilor cunosc oameni ce detin obiecte vechi si cat de cat valoroase pt un colectionar. Dar as avea cateva intrebari... prima este: cum pot sa vand eu un asa obiect daca nu am factura pe el sau ce fel de acte imi trebuiesc sa le pot lua de la "vecinul din sat" si sa le vand in magazin; sau cum justific provenienta obiectelor? si ce firma imi recomandati? un SRL ar fi bun? nultumesc anticipat!
Adaugata in   Codul fiscal Antichitati

3 raspunsuri


la 08 Aug. 2014
Aceste obiecte fiind de artizanat sau mestesugaresti, va trebui sa le achizitionati in baza unui borderou de achizitie, faceti nota de intrare receptie si vanzarea pe casa de marcat, dar va recomand sa aveti si un certificat de conformitate pentru obiecte precum si o evaluare autorizata. Ca forma juridica de desfasurare a activitatii puteti avea un SRL sau PFA daca aveti o calificare in domeniu.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Aug. 2014
Am inteles acum partea cu borderoul de achizitie insa nu inteleg recomandarea dvs exact la ce se refera, (certificat de conformitate pentru obiecte precum si o evaluare autorizata) ...? Pentru ce as avea nevoie de asa ceva?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Aug. 2014
In cazul vanzarii veti avea nevoie de o certificare, cei care colectioneaza antichitati vor sa fie siguri de vechimea si autenticitatea obiectelor, altfel veti avea doritori de artizanat
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x