Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Borderou achizitii bunuri mobile. Impozabil sau nu ?

Buna ziua,

Pe parcursul acestui an am achizitionat de la diverse persoane (de pe internet, din targ, de oriunde am gasit) modem-uri de internet, lunar am strans cate 20-30 bucati pe care le-am vandut firmei mele printr-un borderou de achizitii contra sumei de 50 RON/bucata. Vanzarea a fost facuta de pe numele meu catre firma mea. Bunurile au fost apoi vandute de pe firma mea cu sume curpinse intre 100-150 ron la diverse firme, profitul generat fiind de peste 50 %. Problema este ca s-au cam strans 250-300 bucati vandute. De curand o dna contabila mi-a spus ca trebuia oprit si impozit la sursa de 16 % dar doamna mea contabila o contrazice.
Trebuia sau nu oprit impozit 16 % pe venitul persoanei fizice (eu in acest caz) ?
In cazul unui control din partea celor de la anaf pot aparea probleme ca am cumparat asa multe produse pe firma, de la mine prin borderou ? Se poate observa clar ca nu am adus daune firmei ba chiar am facut un profit frumusel.
Firma este neplatitoare de tva si microintreprindere cu imp 3% pe profit.
Va multumesc.

3 raspunsuri


la 04 Nov. 2016
Din punctul de vedere al firmei, vanzarea este in conformitate cu profilul de activitate, aceasta achitand impozitul aferent. Problema este achizitia, care nu poate fi facuta pe borderou de achizitie, datorita faptului ca este o activitate comerciala in forma continua care trebuie inregistrata fiscal. Nu puteti desfasura activitate comerciala ca persoana fizica fara sa fiti inregistrat fiscal si sa achitati impozit pentru aceasta activitate, respectiv ca orice pfa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Nov. 2016
Va multumesc frumos pentru raspuns. Obiectul de activitate al firmei este cu totul altul, mai exact telecomunicatii printre care am cuprins cod caen pentru comercializarea produselor de acest gen. In acest caz sa inteleg ca nu am procedat corect cu borderoul de achizitii ? Ce ramane de facut si ce se poate intampla in cazul unui control anaf anti frauda ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Nov. 2016
Va trebui sa faceti contract de cumparare cu fiecare persoana care va face vanzarea, direct pe firma ca o achizitie de produse deteriorate, sau prin cedare cu titlu gratuit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x