Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

terenul si constructia provizorie de pe teren are, fiecare, alt proprietar

Suntem doi frati care detinem in proprietate, in cote egale, o casa/anexe si teren, obtinuta prin mostenire ( succesiunea este realizata in anul 2013).

In anul 2011 defuncta ( matusa noastra, cea de la care am dobandind proprietatea) a incheiat un contract de comodat cu o intreprindere individuala prin care ii da in folosinta gratuita o bucata de teren ( din proprietatea mentionata) de 14 mp. Contractul este valabil pana in anul 2017 si noi am fost de acord sa ramana asa in momentul in care am facut succesiunea.
(am respectat intelegerea defunctei cu persoana juridica)

Pe acest teren operatorul economic a instalat un container, a deschis punct de lucru, plateste utilitati ( are contoare distincte de cele care sunt pentru casa) . Sediul social al firmei lui se afla la alta adresa.

Vine acum directia de taxe si impozite si ne spune ca trebuie sa platim un impozit distinct.

Conform art ART. 461 alin 1 din noul Cod Fiscal, obligația de a declara pînă la data de 31 martie 2016 revine doar acelor persoane fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale sau cu destinație mixtă.
? (1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior. ?

Ca urmare noi consideram ca proprietarul constructiei provizorii ar trebui sa achite impozitul pe cladire, fiindca aceea ii apartine. Noi avem doar terenul.

Iar casa cu anexe si teren este folosita doar in scop rezidential si am achitat deja impozitul datorat atat pe cladire cat si pe teren.
Asteptam si opinia dumneavoastra. Multumim.
Adaugata in   ANAF si MFP Impozite 2016

1 raspuns


la 25 Mar. 2016
In cazul prezentat aveti dreptate privind terenul. Acesta nu intra in dispozitia art. 461, doar ca nu puteti inchiria doar teren ci si o parte din locatie, altfel persoana juridica nu poate deschide punct de lucru la adresa respectiva. Va trebui sa vedeti ce clauze contractuale aveti in contractul de comodat si cum este deschis punctul de lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x