Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

societate cu sediul in Romania si punct de lucru in Italia

Buna ziua, trebuie sa infiintez o societate avand obiectul de activitate prestari servicii hoteliere, cu sediul in Romania, proprietarul este din Italia si va avea punctul de lucru sau sediu secundar in Italia ( 2 hoteluri). Aceasta societate nu va desfasura nici o activitate in Romania. Ce declaratii trebiuie depuse? In Italia hotelurile cum trebuie inregistrate ca sediu secundar sau punct de lucru?
Vor avea un cod fiscal (CUI) distinct de cel din Romania? Ce Tva trebuie sa aplice pe facturile de vanzare? Cum inregistrez Tva - ul la cumparare? Se poate inregistra ca neplatitoare de TVA? Va fi platitoare pe venit ?La care legi ma raportez, la cele din Italia sau la cele din Romania?
Multumesc.

1 raspuns


la 04 Nov. 2014
Societatea comerciala romana cu obiect de activitate servicii hoteliere poate desfasura activitati economice pe teritoriul national sau pe teritoriul comunitar respectand prevederile comunitare privind impozitarea serviciilor la locatia prestarii acestora. Pentru a desfasura activitatea in Italia trebuie un contract de administrare sau locatie cu proprietarul celor doua unitati hoteliere precum si calitatea de inregistrat fiscal prin deschiderea unei filiale sau sucursale conform legislatiei italiene. La serviciile hoteliere oferite, aplicarea cotei de TVA va fi cea locala in functie de regimul fiscal italian, precum si plata impozitelor si taxelor, raportarea legala fiind dupa legile comunitare aplicate local.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x